Kurs kucharski online / Kar-Group

Kurs kucharski online / Kar-Group

Gotowanie jest Twoją pasją? A może realnie myślisz o nim jako o źródle dochodów? Firma szkoleniowa Kar-Group ma w swojej bogatej ofercie także kurs, skierowany do kucharzy. Dowiedz się, jaki jest jego zakres, a także jakie są korzyści proponowanej formuły nauki i certyfikacji.

Kurs całkowicie online

Kurs kucharski, choć słusznie kojarzy się z bardzo praktyczną czynnością, jaką jest gotowanie, odbywa się w tym przypadku za pośrednictwem Internetu. Dlaczego? Ponieważ wiedza teoretyczna jest równie ważna, co umiejętne posługiwanie się nożem i przyprawami. Jeśli brzmi to dla Ciebie jak herezja, zastanów się, jak wyglądałaby gastronomia, gdyby profesjonalni kucharze w ogóle nie znali podstawowych zasad kontaktu z żywnością. O ile w domu każdy eksperymentuje na własną odpowiedzialność, o tyle od kucharzy zatrudnionych w lokalach oczekuje się określonej jakości i etyki pracy.

Klienci Kar-Group są rozsiani po całej Polsce. Nie każdy mieszka w mieście i ma blisko na szkolenie stacjonarne. Zresztą mieszkańcy dużych ośrodków i tak zwykle mają tyle obowiązków, że trudno im pogodzić sztywne godziny kursu z pracą, szkołą czy innymi obowiązkami. Stąd pomysł przeprowadzania szkoleń online, które są wartościowym źródłem wiedzy, a można je dopasować do własnego harmonogramu.

Szkolenie odbywa się na platformie e-learningowej, do której ma się dostęp po jego wykupieniu. Cena nie jest wygórowana, a korzyści – oczywiste, biorąc pod uwagę, że po zaliczeniu egzaminu wewnętrznego otrzymuje się certyfikat, dyplom i wybrane formy dokumentacji, także w językach obcych (a przecież polscy kucharze znajdują zatrudnienie na całym świecie).

Samodzielne przygotowania do egzaminu mogą trwać do dwóch miesięcy. Pytania na egzaminie ograniczają się wyłącznie do materiału dydaktycznego, nie wykraczają poza. Aby zaliczyć szkolenie w Kar-Group wystarczy 70% poprawnych odpowiedzi. Ewentualna poprawka jest darmowa. Oprócz kursu kucharskiego, w ofercie firmy znajduje się kilka innych szkoleń gastronomicznych, nie wspominając nawet o wielu innych, równie ciekawych programach dla specjalistów najróżniejszych branż.

Bogaty program kursu

Obowiązujący na egzaminie materiał dydaktyczny jest podzielony na pięć osobnych, ale komplementarnych modułów. Pierwszy skupia się na charakterystyce zawodu kucharza. Drugi przedstawia specyfikę zakładu gastronomicznego w perspektywie procesu produkcyjnego. Trzeci, bezpośrednio nawiązujący do poprzedniego, opisuję organizację produkcji w lokalach gastronomicznych. W czwartym materiał odnosi się bardziej do kwestii kulturowych – zwyczajów żywieniowych Polaków, a także innych narodowości. W piątym zgromadzono słownik istotnych, praktycznie niezbędnych pojęć kulinarnych, obowiązujących w branży.

Grupa docelowa kursu

Aby ukończyć kurs, nie trzeba posiadać zaawansowanej wiedzy na temat gastronomii. Na dobry początek wystarczy otwartość na nowe informacje, a także pasja do gotowania. Certyfikat może przydać się podczas rozwijania biznesu gastronomicznego i pozyskiwania dotacji na jego otwarcie lub rozwój. Jest także cennym punktem w CV każdego początkującego lub zaawansowanego kucharza, który planuje podjęcie pracy w restauracji, barze, bistro, hotelu, stołówce szkolnej lub szpitalnej i pozostałych lokalach gastronomicznych.

https:/nia-kargroup.eu/kurs-kucharz-online/

Kategoria edukacja: